Програма

Програма (подлежи на промени):

Панел 1: Building Innovation: Двигатели на промяната и модели за развитието на индустрията
- Кои фактори (ще) определят и (ще) променят развитието на строителната и архитектурната индустрия?
- Как се променят изискванията на инвеститорите, предизвикателствата пред строителните компании и ролята на проектанта в целия процес?
- Как се постига успешна координация и интеграция между участниците в процеса, така че реализацията на инвестиционния проект да бъде в срок, в бюджет и спрямо всички характеристики на заданието?
- По-комплексни и специфични проектни изисквания, все по-кратки срокове, засилена конкуренция, динамични процеси, борба за привличане на човешки капитал - кои са актуалните предизвикателства пред индустрията и какъв е професионалният подход за решението им?
Участници: очаквайте скоро
 

Панел 2: Trends in hospitality design: Как да отговорим на нуждите и изискванията на съвременния хотелски ползвател чрез модерен дизайн и технологии
В среда на растящи показатели и благоприятни прогнози, хотелската индустрия е във възходяща тенденция като пазар. Същевременно конкурентната среда, промяната на потребителските изисквания и трансформацията на туристическата услуга като цяло налагат нови правила и условия, към които хотелският продукт трябва да се адаптира. Как този процес се отразява на начина, по който се проектират и реализират хотелските сгради и как модерният архитектурен подход, дизайнът и интеграцията на иновативни технологии ни помагат да намерим отговор на предизвикателствата, които пазарът поставя.
Участници: очаквайте скоро

Панел 3: Innovations in Industrial Buildings: Новото поколение индустриална архитектура
България е предпочитана дестинация за установяване на производства и логистични центрове от международни компании от сферата на автомобилната индустрия, електрокомпонентите, бързооборотните стоки и др. За основно предимство при реализацията на проект тук често се спрягат по-ниските капиталови разходи, което доста време резултираше в low-cost концепции – индустриални сгради без значима добавена стойност. Но през последните години, поради трансформиращите се бизнес модели и спецификите на пазара на труда, ставаме свидетели на все повече индустриални сгради от ново поколение, които играят ключова роля в ефективността на производствения процес и предоставят максимален комфорт и безопасност на работещите в тях. Как се промениха тенденциите при реализацията на индустриални сгради и какви са съвременните архитектурни, конструктивни и технологични изисквания и практики?Участници: очаквайте скоро

Панел 4: Retail & Bank Branch Design: В полза на клиентските нужди и очаквания
Потреблението продължава да е основен двигател на икономиката, а с това се увеличава и броят на търговските обекти. Познатият слоган “Location, Location, Location” не е актуален, тъй като посещението на търговски обект отдавна не е свързано само с локацията му. Модерният потребител търси изживяване, забавление и емоции като добавена стойност към традиционния shopping. В търговската мрежа на услуговия сектор, в частност банковите клонове, актуалните теми са автоматизираните процеси, зоните за самообслужване и промяната на начина на взаимодействие между клиента и търговските представители. Какви тенденции при архитектурата на търговски обекти и банкови клонове създават съвременните потребителски нагласи и как чрез дизайн и технологии да запазим предимствата на традиционния търговски обект в борбата му с активно навлизащата електронна търговия?
Участници: очаквайте скоро

Панел 5: Технологиите и сградите: Трансформация, (р)еволюция или новата реалност
Human digital: ролята на архитекта и на технологиите в процеса на дигитализация. Талантът като незаменим фактор. Къде са строителството и архитектурата в процеса на дигитализация и къде е дигитализацията в индустрията на строителството и архитектурата?
Гъвкавост, интегриран подход и по-висока ефективност – какви ползи предоставят Hi-tech иновациите (BIM, AI, IoT, VR, 3D printing…) за индустрията? Защо е важно да говорим за култура, отворена към промени и модернизация?
Къде е балансът между smart/eco трендът и добавената стойност за сградата, респективно потребителя? Как да се адаптираме към и възползваме от технологичните иновации без да подложим под неуместен риск бюджета на проекта/компанията, взимайки предвид спецификите на пазара?
Участници: очаквайте скоро

Панел 6: Social infrastructure: Сгради спорт, култура и образование
Спортните, образователните и културните сгради имат ключова роля за обществото. Те са публично достъпни, в много случаи са публична инвестиция/собственост и са позиционирани на видими локации, което ги прави активни играчи във формирането на градската визия и среда. Всички тези характеристики аргументират важността на отговорния и професионален подход при планирането, проектирането, реализацията и поддържането им, за да бъдат спортните съоръжения, училищата и центровете за културни активности стойностни, устойчиви и атрактивни градски активи.
Участници: очаквайте скоро

Awarding, Networking and Cocktail - Академия ГРАДЪТ 2019: награждаване в конкурс „Сгради и вътрешни пространства“ 

*Програмата е в процес на развитие и подлежи на промени

Ексклузивен спонсор:

Със съдействието на:

Медийни партньори:

Research & database платформа:

Партньор в печатните услуги: